fyra medarbetare framför en Mercedes-Benz lastbil

19 december 2018Patrik Rung om nya anläggningen i Västerås

Veho Bil förvärvade last- och transportbilsanläggningen Auto-Centrum i Västerås under hösten och efter årsskiftet är det 100 % Veho Bil Västerås som gäller. Patrik Rung som tidigare var platschef för Veho Bil i Örebro tar över för Västerås. Med samma laguppställning och engagemang som tidigare blir den största skillnaden att anläggningen i Västerås får en kraftigare motor i form av Veho Bil koncernen.

Patrik Rung har jobbat med varumärket Mercedes-Benz i över 15 år och hos oss på Veho Bil i över fem år. Den främsta anledningen till varför han antog utmaningen som platschef i Örebro var att den framtidsvision Veho Bil hade passade honom som handen i handsken. Företaget ville växa ordentligt på svenska marknaden och dessutom med rätt filosofi med personalen och kunderna i högsta fokus. Nu väntar nya möjligheter med Veho Bil Västerås, och om dessa kan du läsa mer om nedan.

 1. Hur gick tankarna när du skulle bli platschef i Västerås och komma in i ett nytt gäng?
  Förutom en viss sorg över att lämna Örebro så var det bara bra känslor. Jag känner till personalen i Västerås och vet att kunderna är otroligt nöjda med kvaliteten, och jag tror kanske att personalen var mer spänd än jag på eventuella förändringar som skulle komma med att gå ifrån ett familjebolag till en större koncern. Därför var det viktigt för mig att skapa en så bra och trygg stämning som möjligt genom att både vara transparent, lyhörd och att ha många personliga möten där alla fick utrycka sina tankar och frågor. Sen blir det alltid ett litet vakuum men vi hittade snabbt en väg att gå inför 2019 som kommer bli rolig att följa.
 2. Auto-Centrum har långa stabila kundrelationer och hög kundnöjdhet, hur tänker du jobba för att behålla samma energi och glöd?
  Det är samma personal kvar och Veho Bil och Autocentrum har samma tankar gällande hur vi ska behandla våra kunder så det kommer inte behövas något större jobb. Stämningen på anläggningen är väldigt familjär och skämtsam i kombination med att på allvar alltid vilja leverera bästa resultat till kunderna.
 3. Hur tog personalen emot beskedet?
  Det var väldigt olika reaktioner. Många såg det som att det låg i luften och ser fram emot att göra vissa förändringar. Vissa var lite mer skeptiska och självklart lite osäkra på att förändra den trygga och bra arbetsplats de varit på länge. Det är ett jäkligt glatt gäng med hög arbetsmoral och väldigt hög kompetensnivå så det behövs inga större förändringar vilket är en mycket positiv del.
 4. Vad ser du som de största fördelarna med att Veho Bil förvärvat Auto-Centrum och nu har en last- och transportbilsanläggning i Västerås?
  Veho Bil har en vision om att växa på last- och transportbilar i Sverige. Auto-Centrum låg högst upp på önskelistan som första steg, ett välmående företag där allt redan finns på plats och dessutom helt rätt rent geografiskt för oss. Synergin mellan våra anläggningar blir nu ännu bättre och det blir även en stor fördel för många av våra kunder som passerar våra städer. Veho Bils styrka är lång erfarenhet med helt rätt värderingar med personalen i högsta fokus. Ett bevis på detta är att vi jobbar med ett externt bolag som heter Great Place To Work, ett sätt för oss att spetsa detta till den bästa arbetsplatsen i Sverige! Personalen är ryggraden och om de mår bra så kommer resultaten av sig själv.
 5. Hur kändes det att säga hejdå till Veho Bil Örebro?
  Väldigt delade känslor. Vi har de sista 5 åren gått igenom otroligt mycket i organisationen, växt till dubbel personalstyrka och verkligen fått ihop en familjär anda som levererar väldigt bra resultat. Den atmosfären känns direkt när man kliver in genom dörren och det bevisas med att våra kunder är bland de nöjdaste i landet. Den känslan och personalen kommer jag att sakna mest, men ser samtidigt att mycket av den även finns i Västerås vilket känns fantastiskt kul.
 6. Vad har du för förväntningar på 2019?
  Jag har stora förväntningar. 2019 kommer bli ett spännande år i bilbranschen med många nya produkter.
 7. Vad vill du hälsa till alla kunder hos Veho Bil Västerås?
  Vi är samma goa ”Auto-Centrum”, samma personal fast i ny kostym och med flera styrkor än tidigare. Välkomna!

Kontakta våra experter i Västerås

Västerås

Wijkmansgatan 1, 721 36 Västerås

Till anläggningssidan

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?